Virüsü ancak virüs yok eder. Yani nötr –
nötr birbirilerini iterler. Buda çözümün tek yoludur. Aşağıda anlatılacak
konular tam anlamıyla uygulanırsa hastalıklarınız ortadan kalkacaktır.
Özel
not:
“Bildiğiniz üzere bazı maddelerde
kanserojen maddeler bulunmakta ve bu maddeler de insanlara bağımlılık
yapmaktadır. Bunları en aza indirmek ve ortadan yok etmek için dört yılık
çalışmamı ve on bin insana denediğim deneylerle anlatmak istiyorum. İlk başta
şeker hastalarına denedim. Daha sonra da diğer hastalara denedim. Bunun
gerçekten yararı olduğunu da gördüm. Ben bu deneyi para için yapmıyorum. Ya da
her hangi bir gelir olsun diye. Ben, insanlara nasıl yardımcı olabilirim. Ve ne
kadar bilgi enjekte edebilirim çabasındayım. Bu formülü herkes kullana bilir.
Yalnız piyasaya süremez. Sürerse bile cezai işlem uygulanır. Evet, bu çalışmam
Amerika – New York Room Dergisinde yayımlandı. Konuya geçmeden bunları anlatmak daha doğru
oldu.”
Bu
hastalıkların nereden geldiğini açıklamak istiyorum.
H5 N1 virüsü nedir
biliyor musunuz? Eminim çoğunuz bilmektesiniz. Ama bilmeyenlere tekrar
açıklamak istiyorum. H5 N1 virüsü: tüm hastalıkların tek adresi olan ve sadece
isim değiştirilerek günümüze gelen hastalıklar virüsüdür. Tabi bu insanlara
enjekte edildiğinde; tür, isim ve şekil değiştirerek kalıcı veya geçici olarak
bulaşır. Bu hastalık hangi yollarla
bulaşır. Soğuk hava, koku, stres, bedensel temas, kan enjektesi, sıcaklık ve
birçok yollarla bulaşarak sizi kendisine hapseder. Tabi hapsettiğinde ne tür
isimler alır? Şeker, Kolesterol, Grip, Öksürük ve aklınıza gelen tüm
hastalıklar… Bu hastalıktan kurtulmanın
tek yolu: Meyve, sebze ve bitkisel formüllerle çözülebilir. %100 kurtulmayabilirsiniz. Fakat %98
kurtulacağınıza kanaat veriyorum. Bakın, bunu hiçbir zaman unutmayın!
Hastalıkları kafanıza takmadığınız sürece iyileşirsiniz. Ve lakin sürekli
hastalığınızı düşünürseniz! Daha çok rahatsızlık çeker ve ister istemez vücutta
başka hastalıklara da sebep olabilirsiniz. Dilerseniz H5 N1 virüsü hakkında bir
örnek vereyim. Türkiye de 2004-2014 arası kuş gribi hastalığı çıktı. Bu
hastalıkta hayvanlar yakıldı. Sonra dezenfekte edildi. Tabi sözüm oldu mu?
Hayır. Çünkü bu hastalık bir insana bulaştığı için, 76 milyon insana da
bulaşmış oldu. Nasıl mı oldu? Belirli ilaçlar, hayvan amonyaklarıyla
yapılmakta… Ve büyük miktarda hayvanların atıklarında asit bulunmakta… Bu
sebepten ötürü, insanlara bulaşması daha kolay olmaktadır. Bakın milyonlarca
örnek verebilirim. İnorganik sebze ve meyveler, marketlerdeki ürünler ve
beslendiğimiz tüm maddelerde bulaşıcı hastalık vardır. Bunun tek bir ismi
mevcuttur. O da H5 N1 virüsüdür. Tüm hastalıklardan kurtulmak istiyorsanız!
Sizlere iki yol göstermek istiyorum.
1.
Bitkisel yollarla ve besinlerle çözüm
2.
Ruhsal yollarla çözüm
1- BESİNLERLE ÇÖZÜM Ve BİTKİSEL YOLLARLA İYİLEŞME
1.A) BESİNLERLE ÇÖZÜM YOLLARI
v SARIMSAK
Sarımsağın
faydaları:
·
Grip,
·
Nezle,
·
Ses kısıklığı,
·
Astım rahatsızlıklarına,
·
Bademcik,
·
Romatizma ve eklemen feksiyonlarına,
·
Öksürük ve bronşite iyi geldiği ön plana
çıkarılmaktadır.
·
Terletici etkisi nedeniyle ateş düşürülmesine
yardımcı olur.
·
Vücudun bağışıklık sistemini
güçlendirici
·
Hücre koruyucu etkisini destekler
·
Bu etkinin HIV virüsü
ve menenjit ile
mücadeleye yansıtıldığı tecrübeler gerçekleştirilmiştir.
·
Ayrıca kardiyovasküler sistemi
güçlendirmesi, bunun da serum kolesterol seviyeleri
ve trigliserit oranları
üzerinde etkisi söz konusudur. Trombositlerin damar
içinde pıhtılaşmasını engelleyici etkisiyle, damar tıkanıklıklarından
kaynaklanan rahatsızlıklara karşı rol oynar.
·
Sarımsak ayrıca tansiyonu ve kan
şekerini de dengeleyicidir.
·
Sarımsak birinci sınıf derecesine yakın bir kuvvette
antiseptiktir, mikropları uyuşturur, hatta birçoğunu telef eder.
·
Sarımsak kanı temizler.
·
Sarımsak kan deveranını, damarlarda dolaşımını düzgün
yapar.
·
Sarımsak romatizmalılara şifa verir.
·
Çok sarımsak yiyenler sağlam ve uzun ömürlü olurlar.
·
Nefes darlığına
astıma iyi gelir.
·
Eski hekimlerin çoğu sarımsağı solucan düşüren
ilaç olarak methederlerdi.
·
Sızlayan dişetlerine ara sıra sarımsak sürülürse
fayda verir.
·
İnsan her gün
bir baş sarımsağı yerse kanser hastalığına yakalanmaz.
·
Sarımsak troid denilen çok önemli bir bezin
faaliyetini artırır.
·
Yılan, akrep, kırkayak gibi zehirli hayvan ve böcek
ısırmalarından husule gelen yaralara sarımsak yağı sürülürse çok fayda verir.
·
Sinirlilikten, zayıflıktan ve ayyaşlıktan ileri gelen
el veya ayak titremelerine karşı sarımsak çok fayda verir.
·
Akşam yemeğinde bolca sarımsak yiyen geceleyin rahat
uyur.
Sarımsağın
yan etkileri:
1.
Sarımsağın yapısında yüksek oranda kükürt bileşikleri bulunması bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
2.
Aşırı miktarlarda çiğ sarımsak tüketimi, sindirim sırasında
bağırsak gazlarına ve bağırsak mukozasındaki normal floranın zarar görmesine de neden olabilir.
3.
Bulantı,
kusma. Pek çok uygulayıcı sarımsağın taze olarak ya çiğ ya da özsu halinde kullanıldığında
en güçlü Antibiyotik etkinliğine sahip olduğuna
inanmaktadırlar.
4.
Miktar
olarak tüketilirken dikkatli davranılmalıdır. Bir başın tamamından çok az özsu
çıkmasına rağmen, olağan dışı etkinlik gösterir ve aslında çok az miktarlarda
bile, oldukça güçlü bir kusturucudur.
5.
Sarımsağın
kontrolsüz bir şekilde tüketilmesi tansiyonun ani düşmesine sebep olarak Felç riski oluşturmaktadır..
v KEKİK
(thymus
serpyllum)
Kekiğin faydaları (Yararları)
1. Kekik ve kekik yağı Akciğerlerimiz ve bronşlar için çok faydalıdır.
2. Göğsümüzü yumuşatıp kolay nefes
solunum yapmamızı sağlar.
3. Bronşit rahatsızlığına iyi
gelir. Öksürük problemi var ise bunu keser.
4. Mide ağrısını dindirir, mideyi üşüttüğümüzde
yaşanan problemle ile bağırsaklarımızın çalışmasını düzenleyicidir Kekik ve kekik yağı
5. Kekik ve kekik yağı sinirlerimizi
yatıştırarak, vücudumuza sakinlik verme yönünden de oldukça faydalıdır
6. Bayanların adet kanamasını düzenler, bu dönemde yaşanan ağrıların şiddetini
düşürür Kekik ve kekik yağı.
7. Kekik ve kekik yağı Ağız içerisinde
oluşan yaraların iyileşmesinde de önemli bir faktördür.
8. Kekiğin suyu ile yapılan gargaralar
bu yaraları tedavi eder.
9. Alkol bağımlılığı olan kişileri de
Kekik ve kekik yağı tedavi amaçlı kullanılır.
10.
Zayıf olan,
çelimsiz ve güçsüz çocuklarda Kekik banyosuyla tedavi edilebilir
11.
Sinir
Sistemi: Bedeni ve Ruhi bunalımlarda, sinir zafiyetinde… Solunum yollarında:
Astım, Bronşit, Verem, Enfizeme de diğer hastalıklar için Solunum yollarını
sterilize etmekte.
12.
Dolaşım
sistemi Düşük tansiyonu normal hale getirmede, Kansızlıkta, Beyaz kürecikleri
artırarak dayanıklılığı artırır.
13.
Hazım
yollarında: iştah açmada, hazım zorluğunda bağırsaklardaki kokuşma ve gazda,
ishallerde,
14.
Tifoda çok
fayda verir,
15.
Bağırsaklardaki
faydalı mikropları güçlendirir.
16.
Soğuk
algınlığı, Grip, Nezle, Beyin nezlesi, ateş Anjinde çok faydalıdır.
17.
Regl söktürür.
18.
Bağırsak
parazitlerini döker.
19.
İdrara ve kadınların adetlerine tesir eder ve
düşüğü önler.
20.
İç organları
temizler, cüzam, felç ve sinir hastalıklarına tavsiye edilir.
21.
Mide ve adet
kramplarına kekik yağı, müzminleşmiş romatizma için kuru ot yastık çok
faydalıdır.
22.
Kekik
banyosu rahat uyutur. Kekik alkolikler içinde çok faydalı bir koruyucudur.
23.
Romatizmaya
iyi gelir.
Kekiğin yan
etkileri:
1. Gebe olan bayanların düşük tehlikesi
yaratabileceğinden dolayı Kekik ve kekik yağı kullanması sakıncalı
olabilir.
2. Troid bezlerinin
çalışmasını arttırması sebebiyle Kekik yağı Guatr hastası olan kişiler tarafından kullanmamalıdır.
(Kekik çayı ise Guatr hastalarına bu şekilde etki göstermez
kullanılabilir.)
v MAYDANOZ
(Petroselinum crispun)
Maydanoz faydaları:
1. E vitamini
bakımından oldukça zengin kokulu bir sebzedir.
2. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini
ihtiyacını karşılarken, toksinlerin vücuttan atılmasını sağlıyor,
3. Kanı temizliyor, kansızlığa, böbrek
ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi geliyor...
4. Maydanozun yaprakları A, C, K
vitaminleri ve demir bakımından zengindir.
5. Maydanoz, toksinlerin vücuttan
atılmasını sağlarken, kanı temizler, kansızlığa, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklarına
iyi gelir.
6. Maydanoz bitkisinin sindirim
enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir.
7. Gaz birikmesini engeller.
8. Maydanoz, idrar yollarının
temizlenmesine yardım eder.
9. Romatizmada, damar sertliği, tansiyon
düzensizliklerinde, şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir.
10.
Böbrek taşı,
kum gibi rahatsızlıklarda da etkiler.
11.
Hazmı
kolaylaştırır, iştah açar.
12.
İdrar
söktürür, romatizma selülite de faydalıdır.
13.
Regl
kanamalarını normale getirir, güç regllerin kolay olmasını sağlar.
14.
Yumurta kanallarını
yumuşatarak hamileliği kolaylaştırır.
15.
Kanı
temizler, direnci artırır, cildi güzelleştirir.
16.
Salgın
hastalıklardan korumayı sağlar.
17.
Kansere
karşı korur.
18.
Genç kalmayı
sağlar.
19.
Bedeni ruhi
bunalımı geçirir.
20.
Karaciğer ve
safra kesesi rahatsızlıklarında faydalıdır.
21.
Diş
kanamalarını geçirir, önler
22.
Maydanoz,
ayrıca vitamin ve mineral deposudur. A, B1, B3, C, E vitaminleri ile demir,
kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, manganez, sodyum, bakır, kükürt,
klorofil ve yağ bulunur.
23.
Kanı temizler,
sinir sistemini, rahim ve barsak kaslarını uyarır.
24.
Kansızlığa,
mesane iltihaplanmasına, kum, böbrek taşı ile tansiyona, şişmanlığa, böbrek ve
karaciğer rahatsızlıklarına, damar sertliğine ve sinir hastalıklarına
karşı faydalıdır, erkeklerde afrodizyak etkisi vardır.
25.
Kansızlara
ve gelişmekte güçlük çeken çocuklara her gün bir tutam maydanoz yedirilmeli.
26.
Yüksek
tansiyon hastalıklarında destekleyici olarak kullanılabilir.
27.
Yatmadan
önce ağızda çiğnenen bir tutam maydanoz rahat uyumayı sağlar.
28.
Bulantılarda
ve nefes darlığında bir tutam maydanozu iyice çiğneyerek yutmak kişiyi
rahatlatır. .
29.
Emzikli
kadınların süt kanalı tıkanmalarında maydanoz lapası uygulanır.
30.
Kulak ve diş
ağrısına iyi gelir.
31.
Arı ve
haşarat sokmalarında sokulan yere sürülürse ağrıyı giderir.
32.
Yara, kesik
ve morartıları iyileştirir.
33.
Sivilceli,
lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlerde parlaklılık ve pürüzsüzlük verir.
34.
Saçları
besler, parlatır, dökülmeyi yavaşlatır.
35.
Sapları çay
gibi demlendirilip içilirse ses kısıklığını giderir.
36.
Maydanozun
kökleri atılmamalı iyice temizlendikten sonra çorba, salata ve tarifinde yer
alan yemeklere katılabilir.
37.
Maydanoz
harika bir nefes kokusu gidericidir ve en zor kokuları bile gidermede
etkilidir. Bol sarımsak ve soğan tüketiyorsanız, her zaman yanınızda birkaç dal
maydanoz bulundurun!
38.
Poliasetilen: Prostaglandinlerin
kansere yol açabilen sentezini önler.
39.
Coumarin: Kan
pıhtısı oluşumunu önlemeye yardımcı olur ve anti-kanser özellikleri olduğuna
inanılıyor.
40.
Flavonoid: Bazıları
antioksidan olarak işler, bazılarıysa tümör oluşumunu tetikleyebilen hormonları
etkisiz hale getirir.
41.
Monoterpen: Bu
antioksidanlar kanserle savaşmaya yardımcı olur ve kolesterolü düşürür.
42.
Provitamin A (beta karoten ): Görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal
bezine ve troid bezine iyi gelir.
43.
Maydanoz
suyundaki yüksek klorofil miktarı
kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar
yollarının temizlenmesine yardım eder.
44.
Sindirim
enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir.
45.
İnce barsaktaki
peristaltik hareketleri arttırır.
46.
10 dal
maydanoz, günlük beta-karoten ihtiyacının yüzde 10’unu ve C vitamini
ihtiyacının yüzde 15’ini karşılar.
47.
Maydanoz, karaciğerde bulunan glutathione-S-transferaz
(GST) enziminin aktivitesini yükseltir.
48.
GST enzimi, gerek besinler yoluyla gerekse de solum yoluyla aldığımız
zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale dönüştürür.
49.
Sağlıksız
çalışan karaciğer metabolizması, cildin yavaş yavaş tazeliğini, güzelliğini ve
canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun görünmesine, diğer organlarının
olumsuz etkilenmesini ortadan kaldırır.
50.
Maydanoz
vücudu yabancı kimyasallardan arındırır. Böylece karaciğerin sağlıklı
çalışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genç, daha sağlıklı, dinç ve
zinde olmasında etkili olur.
51.
Bedeni yorgunluk
ve ruhi bunalımları giderir.
52.
Kanı
durultur, tansiyonu düşürür, kalbin yorulmasını önler, kan yapımını artırarak
kansızlığı giderir.
53.
Karaciğer
şişliğini giderir
54.
Safra
akışını kolaylaştırır.
55.
Bol idrar
söktürür.
56.
Vücutta
birikmiş Tuz ve Üreyi dışarı atar, böylece romatizma, böbrek taşı ve vücutta su
toplanmasına karşı çok faydalıdır.
Maydanozun yan etkileri:
1. Saf apiol fazla dozda alınırsa
mesane, barsak ve uterus da kasılmayı arttırır.
2. Uzun süreli aşırı dozlarda mide
barsak kanalında kanamalar ve karaciğer harabiyeti meydana gelebilir.
3. Ölçüyü kaçırmadan kullanılmalı.
4. Her öğün azar azar yemeli,
5. Böbrek iltihabı olanlar maydanozu
çok az ya da hiç kullanmamalıdır.
6. Aşırı miktarda yenirse kan
dolaşımını ağılaştırabilir.
7. Maydanoz suyu 60 gr’dan fazla ve tek
başına içilmemeli. (Havuç-elma suyuyla içilebilir.)
8. Bayatlamış, sararmış maydanozlar
kullanılmamalıdır.
9. Bir seferde çok fazla yeşil maydanoz
yememelidir.
10.
Dilde geçici
tutukluk yapabilir.
11.
Hamileler
maydanozu kesinlikle kullanmamalıdır.
12.
Düşük
gebeliğe sebep olabilir.
v LİMON
Limon’ un faydaları:
1. Limon kalbi rahatlatır.
2. Kan temizleyici özelliği de
bulunmaktadır.
3. Aşırı uykuya düşkün olan insanlar,
Limon’ dan hazırlanan limonatayı içerek bu sorundan kurtulacaklardır.
4. Limon böbrek tıkanıklıklarını da
giderir, taşları dökmeye yardımcı olur.
5. İyi bir idrar söktürücüdür.
6. Limon kolesterolü de düşürür.
7. Kansızlık sorunu olanlara da Limon
iyi gelmektedir.
8. Burun kanaması durumlarında Limon
suyu burna çekilip kanama durdurulur.
9. Gıda zehirlenmelerinde de Limon
yenilmeli ya da suyu içilmelidir.
10.
Grip ve
öksürük rahatsızlıkları varsa Limon kullanılmalıdır.
11.
Limon
yorgunluk ve halsizliği de iyi gelir, vücuda kuvvet verir.
12.
Limon
zayıflamak için yapılan kürlerin de vazgeçilmezlerindendir.
13.
Ağız içi
yaralarında Limon suyuyla yapılan gargara iyi bir iyileştiricidir.
14.
Dişlerin
beyazlamasında ve diş eti kuvvetlenmesinde de faydası büyüktür.
15.
Limon baş
ağrılarına da iyi gelir.
16.
Anjin
rahatsızlığında Limonla gargara yapılabilir ya da limonata içilebilir.
17.
Limon
suyuyla sivilceler temizlenerek geçmeleri sağlanabilir.
18.
Limon
karaciğeri de temizleyicidir.
Limon’ un yan etkileri:
1. Çokça yenilen Limon diş etlerinde
kanama yapabilir.
2. Ülser ya da gastrit’e sebep
olabilir.
3. Aşırı ekşi yemek erken yaşlandırır,
4. Gözde ki görme fonksiyonlarını
bozabilir.
5. Sinir sisteminde hasar yaratabilir.
v CEVİZ
Cevizin
faydaları:
1. İshal kesici,
2. Cildi temizleyici, siğil giderici,
3. Hipoglisemik, antifungal (mantar
hastalıkları tedavisi),
4. Antiviral (virüs infeksiyonlarına
karşı olan etki), tümör engelleyici özelliklerinin olduğu belirlenmiştir.
5. Ceviz kanın pıhtılaşmasını önler,
kan dolaşımını düzenler, kan pıhtılarını bozar, antialerjik özellik gösterir,
6. Karaciğer fonksiyonlarını düzenler,
7. Protein sentezini teşvik eder, serum
kolesterolünün azalmasını sağlar.
8. Bağışıklık fonksiyonları korur ve
anormal antikor oluşumunun engeller.
9. Son epidemiyolojik çalışmalar, sert
kabuklu meyvelerin kalp-damar hastalıklarının neden olduğu ölüm oranlarını
azalttığını ve bu etkinin, yaş, egzersiz, sigara, alkol, diyetteki yağ oranı,
lif, meyve, sebze ve vitamin E ile ilişkili olduğunu göstermektedir.
10.
Cevizdeki
omega-3 yağ asitleri kalp hastalıklarını, inmeyi, diyabeti, yüksek kan
basıncını ve klinik depresyonu azaltıyor.
11.
Kolesterol
seviyesini düşürüyor, kalp atışlarında düzensizliği önlüyor.
12.
Cevizdeki
fitosteroller, kalın bağırsak, göğüs ve prostat kanseri gibi kanser türlerinden
korunma sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
13.
Kolesterolün
damarları tıkama aşamasında önemli bir adım olan şişme ve kızarıklığı
azaltabiliyor.
14.
Cevizdeki
l-arginin kan damarlarının iç tarafının pürüzsüz ve düzgün olmasını sağlayarak
kan-damar sistemini rahatlatıyor.
15.
Beyne
benzeyen ceviz, kavrama ve anlamayı geliştiriyor. Asya'da ceviz beyin gıdası
kabul ediliyor ve öğrenciler, sınavlardan önce ceviz yiyerek notlarını
yükseltebileceklerine inanıyor.
16.
Omega-3 yağ
oranı düşük çocuklarda hiperaktiflik ve davranış bozuklukları, uyku
düzensizlikleri gözlemleniyor. Ceviz, bu sorunları önleyen omega-3 bakımından
çok zengin.
17.
Cevizdeki
yağ profili, fitosteroller safra taşının önüne geçiyor.
18.
Cevizdeki
melatonin gece çalışan ve zaman farkından dolayı uyku düzensizliği çeken
kişilerde uyuma rahatsızlıklarını ortadan kaldırabiliyor.
19.
Cevizin
parkinson ve alzheimer gibi hastalıkların gelişimini erteleyebileceği veya
azaltabileceği ileri sürülüyor.
20.
Ceviz,
antioksidan savunmada önemli manganez ve bakır içeriyor.
Ceviz’in yan etkileri:
1. Cevizin herhangi bir yan etkisine
rastlanılmamıştır.
v
LAVANTA
(Lavandula
angustifolia)
Lavanta’nın
faydaları:
1. Karaciğer
yetmezliği
2.
Kronik
karaciğer enfeksiyonlarına karşı
3.
Hepatit-B ve
Hepatit-C ye karşı
4.
Sarılık
5.
Saç
dökülmesine karşı
6.
Vitiligo,
sedef ve ileri yaşlarda deride oluşan lekelere karşı
7.
Sakinleştirici
ve rahatlatıcı (sedatif)
8. Cinsel gücü arttırır ve cinsel
isteği kamçılar
9. Uykusuzluğa iyi gelir
10.
Sinirleri
yatıştırır
11.
Merkezi sinir sistemi ve üst solunum sinir
sistemini olumlu etkiler
12.
İshale iyi gelir
13.
Mide ve
bağırsak rahatsızlıklarında tedavi edici etkisi vardır
14.
Migren ve
baş ağrılarında etkilidir
15.
İştah açar
16.
Sindirim sistemini
uyarır ve yatıştırır
17.
Kan basıncı
düşük olan kişilerin basıncını dengeler
18.
Siniri zayıf
olan kişilerin sinirlerini yatıştırır
Lavanta’nın yan etkileri:
1. İştahsızlık,
2. Sıtma nöbetleri,
3. Baş ağrısı,
4. Soğuk algınlığı şikâyetleri,
5. Susama,
6. Mide bulantısı ve beraberinde kusma
7. Eklem ağrıları görülmektedir.
v
HİNDİBA
(Cichorium
endiva)
Hindiba’nın
faydaları
1. Böbreklerin ve karaciğerin çalışma
kapasitesini
2. Katılgandokuyu(bağdoku)
3. Kanın tüm hücrelere ulaşmasına
4. Güçsüz kişilerin güçlenmesini sağlar.
5. Romatizma ve gut hastaları,
6. Şeker hastaları
7. Safrakesesi taşlarının oluşumunu ve irileşmesini önler.
8. Safra azlığı, mide ve bağırsaklarda
oluşan şişkinlik ve sindirim bozukluklarında çok başarılıdır.
Hindiba’nın
yan etkileri:
1.
Bilinen
hiçbir yan etkisi yoktur.
v SALATALIK
Salatalığın
faydaları:
1.
Kanı temizler
2.
Karaciğeri
ve böbrekleri çalıştırarak bol idrar söktürdüğünü,
3.
İdrarla
birlikte vücuttaki üre asidi ve ürat tuzlarını eritip dışarı atar.
4.
İçeriğindeki
bol kükürdü ile kanı temizler
5.
Ciltte
ki ter bezlerini çalıştırır
6.
Bol
vitamin ve madeni madde verir
.
Salatalığın yan etkileri:
1.
Bilinen
hiçbir yan etkisi yoktur. Fakat aşırısı mide ağrısına sebep olmakta…
2.B) BİTKİSEL KULLANIMI
Kekik
Kullanımı:
1.
Çay: Dolu çay
kaşığı kekiği 200 gr. Su ile kaynatın ve bir dakika demleyin.
2.
Hülasa: Öğle
güneşinde toplanmış çiçekler, bir litrelik şişeye ağzına kadar doldurun.40
derecelik iyi şarap, üzerine doldurarak, 14 gün güneşte bırakın.
3.
Kekik yağı: Kendi
çocukluğumdan da bildiğim bu yöntem hala uygulanmaktadır.Karın ağrısı, gaz ya da mide üşütmesi gibi durumlarda üzerine 1
damla kekik yağını kesme şekerin üzerine damlatarak yiyin. Oldukça keskin ve
acı tadı olmasına rağmen problemleri kısa sürede çözdüğünü göreceksiniz.
İçinize ve boğazlara yoğun bir sıcaklık sağlar. Ayrıca ağrıyan bölgelere masaj
yardımıyla sürülerek de verdiği ısı sayesinde ağrıyı geçirerek şifa olur.
4.
Kekik şurubu: Güneşte toplanan çiçekli sapları elinizde nemlendirerek, ıslak ellerle bir
kavanoza koyun, aralarına kat kat şeker koyun. Üç hafta kadar güneşte bekletin,
sonra kekikleri az su ile yıkayın. Bu suyu şuruba ilave edin ve en kısık
şekilde kaynama haline gelmeden pişirin, şurup ne ince ne kalın olsun. Bunun
için bir yada iki defa soğutulup denemesi yapılır.
Maydanoz-Limon-Sarımsak kürü kullanımı:
Kökleri hariç, sapaları ile birlikte 15-16 dal
maydanoz + 2 yemek kaşığı limon suyu+ ½ bardak su+ 1 diş ince kıyılmış sarımsak
hepsi bir araya karıştırılıp blenderden geçirilir. Sabahları kahvaltıdan 15
dakika önce içilir. 3 gün sarımsaklı, 3 gün sarımsaksız, 3 gün sarımsaklı olmak
üzere toplam 9 günlük kür uygulanır. 3 gün ara verilip tekrar 9 gün kür
uygulanır. Durumuna göre 3 gün aradan sonra tekrar 9 gün uygulanır. Bu kür 4
ayda bir duruma göre tekrarlanabilir.
·
Zayıflatıcı özelliği olan bu kür; çok sağlıklı, doğal antibiyotik,
vücudu mikroplardan arındırıyor. Aynı zamanda anksiyete’ye karşı da faydalı…
Korku alıcı etkisi var. Korku hastalığı olarak bilinen anksiyete önlenmezse,
ardından gelen heyecan panik atak’a yol açıyor.
·
Bağırsak gazları ve regl sancıları için reçete: 3 gr.
maydanoz tohumu, kahve değirmeninden geçirilir. 150 ml. kaynar su ile 15 dakika
demlenir ve aç karnına günde 2 çay bardağı içilir. Şikâyet zamanlarında
kullanılabilir.
·
Göğüslerde sütü kesmek veya sütten şişmiş göğüslerdeki şişliği indirmek
için reçete: 1
tutam maydanoz havanda ezilir ve gazlı bez üzerinde göğüslere kompres yapılır,
günde 2-3 defa lapa yenilenmelidir.
·
İdrar yollarını temizleyip dezenfekte eden reçete: 10-15 dal
maydanozun havanda ezilmesi veya blenderden geçirilmesi ile elde edilecek
sudan, sabahları 1 tatlı kaşığı içilirse, idrar yollarını dezenfekte eder, kanı
temizler.
·
Gözleri kuvvetlendiren reçete: Bir miktar maydanoz kıyılıp sıkılır
ve çıkan 2 damla su göze damlatılırsa gözleri kuvvetlendirir.
·
Böbrek rahatsızlıklarında reçete: 4 bardak suya 1 demet maydanoz yıkanır konur, 5 dakika
kaynatılır, süzülür, günde 3 kere, 1′er çay bardağı içilir.
·
Böcek sokmaları ve yaralar için antiseptik losyon: 1000ml. Su ateşe konur,
kaynamaya başlayınca 100gr. Maydanoz tohumu ilave edilir ve kısık ateşte 5
dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra antiseptik olarak yaralar pansuman edilir,
böcek sokmalarına karşı iyi gelir, loğusa hanımların meme iltihabına karşı çok
iyi gelir ve günde birkaç kez bu su ile pansuman yapılır.
·
Güzellik reçetesi: 2 bardak kaynatılmış suda, 1 demet yıkanmış
maydanoz sapları ile beraber üstü kapalı olarak kısık ateşte 5 dakika
kaynatılır, ateşten alınıp 20 dakika demlenmeye bırakılır süzülür. Böylece
etkili cilt losyonu ve lapası elde edilir. Temiz cilde lapası sürülüp 20 dakika
bekletilir, sonra süzülen maydanoz suyu ile cildi yıkanır. Losyon her gün günde
birkaç kez uygulanır. Yıkanmış temiz saçlara ve saç diplerine maydanoz suyu ile
masaj yapılır, havluya sarılarak 20 dakika bekletilir, daha sonra durulanır ve
kendi halinde kurumaya bırakılır.
·
Şeker hastalığında reçete: 1 demet maydanoz ezilir ve porselen bir demliğe
konur, üzerine 2 bardak kaynar su konur, üstü kapatılır, 30 dakika demlemeye
bırakılır, sonra süzülür, üzerine ½ su bardağı taze sıkılmış limon suyu
ilave edilir. Her gün sabahları aç karnına 1 bardak içilir.
·
Soğuk algınlığı için harika bir çay: 10 dal maydanozu porselen bir
demliğe koyun, üzerine kaynar suyu dökün ve 10 dakika demleye bırakın. Biraz
bal veya limonla tatlandırabilirsiniz.
Lavanta’nın
Kullanışı:
1. Lavanta çayı: 1-2 çay kaşığı çiçek, 1 bardak
kaynar suda haşlanır ve 10 dakika demlenmesi beklenir. Biraz balla
tatlandırılabilir. Baş ağrısına iyi gelir, sinirleri yatıştırır.
2. Lavanta banyosu: 100 gram lavanta çiçeği 2-3
litre suya eklenir ve kaynatılır. Süzülerek banyo suyuna eklenir. Çeyrek saat
yapılan bu banyo oldukça rahatlatıcı ve gevşeticidir.
3. Lavanta keseleri: Kurutulmuş lavanta çiçekleri
kumaş bir kesenin içine konulup giysi dolabı ve yastıkların altına konulabilir.
Bu şekilde kokusu hem güzel bir hava verecek, hem de rahatlatacaktır.
4. Lavanta toniği: Kaynatıp süzdükten sonra
soğutacağınız lavanta toniği, hücrelerinizin hızlı değişimine yardımcı
olacaktır. Ayrıca akne tedavisinde de etkilidir.
5. Hepatit B ve C'ye karşı lavanta: Hepatit B ve C virüsü olan
hastaların yılda bir kez 15 gün lavanta kürü uygulayarak bu konudaki
tedavilerini güçlendirmeleri mümkün… Hekim gözetiminde tedavi gören
hastaların lavanta kürünü bir destekleyici unsur olarak kullanmaları 20 vakada
pozitif sonuç verdi
A.Lavanta
dikkat edilecek hususlar:
Hepatit-B veya Hepatit-C den dolayı siroz başlangıcı
var ise, bu hastaların lavanta kürüne ilâveten kereviz kürünü de uygulamalarını
önemle hatırlatırız. Kereviz kürünü uygularken enginar tüketmeyiniz ve kürünü
de uygulamayınız. Aynı şekilde, lavanta kürünü de uygularken ne kereviz ne de
enginar kürünü uygulamayınız.
B.Lavantanın karaciğer rahatsızlıklarında beslenmenin
Önemleri: Beslenme-de
aşırı yağlı yemeklerden uzak durulması gerekir. Özellikle lavanta kürüne
ilaveten-çilek lapası,-kereviz,-enginar,-taze kayısı tüketimi önemlidir.
Lavanta kürünü uygularken kereviz ve enginar kürünü aynı zamanda uygulamayınız.
Lavanta kürü tamamlandıktan üç gün sonra enginar veya kereviz kürünü
uygulayabilirsiniz.
Aktarlarda lavanta yağı da satılmaktadır. Kesinlikle
bu amaçla lavanta yağı kullanmayınız. Lavanta yağı çok güçlüdür ve bazı
durumlarda sadece haricen kullanılır. Kesinlikle lavanta yağı daha faydalı olur
diye, dahili olarak kullanmayınız
Hindiba’nın
Kullanışı:
1. Bileşim: Vitaminler, acı maddeler,
triterpen, sterol, carotin, flavon, tanen, mineraller(bolca kalsiyum), uçucu
yağlar, inulin.
2. Hindiba salatası: Bitki ayıklanıp yıkandıktan
sonra, bir süre de sirkeli suda bekletilerek iyice temizlenmelidir. Bütün veya
kıyılmış yapraklar, üstüne zeytinyağı ve limon eklenerek, yemeklerden önce
yenir. Hafif acımsı bir tadı vardır, ama kesinlikle rahatsız edici değildir.
3. Hindiba özsuyu: Taze bitki iyice yıkandıktan
sonra, henüz ıslakken mutfak robotuna atılarak suyu sıkılır. Yemeklerden önce
1-3 kahve fincanı dolusu içilebilir. Özsu uzun süre saklanamaz.
4. Hindiba çayı: Kök ve yaprak karışımı ince
kıyılmış olarak, 1-2 tatlı kaşığı dolusu 1 bardak suya eklenir, hafif ısıda
kaynama derecesine geldikten sonra, 1 dakika kadar kaynatılır ve ocaktan
çekilir. 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak çay,
tatlandırılmadan, yemeklerden önce içilir.
2- RUHSAL YOLLARLA ÇÖZÜM
Hastalığa sebep olan
durumlar:
1.
Endişe
2.
Yoğun Duygulanım
3.
Korku
4.
Gerginlik
5.
Özenme
6.
Üzülme
7.
Değer verme
8.
Psikolojik
sorunlar
9.
Ailevi sıkıntılar
10. Ve... Ve…
11. Ruhsal olarak, say say bitmez.
Peki, çözüm yolları
nelerdir?
1. Derin nefes,
2. Kendine emin olma,
3. Bol fotoğraf çekmek,
4. Gezmek,
5. Aklını hastalığına takmamak,
6. Psikolojik olarak rahat his etmek,
7. Çevreye biraz daha sakin davranmak,
8. Canını sıkan durumu düşünmemek ve çözüm yolları
aramak…
NOT: Lütfen aksi durumlarda gmail adresimizden
iletişime geçin!
Hikmetullah Yetkin
facebook
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder